top of page

HI!
IK BEN LAURA

Het begeleiden van mensen naar een leven waarin hun relatie met zichzelf de beste relatie in hun leven is is mijn missie. En nee, dat is niet egoïstisch.

Het gaat er namelijk niet om dat je alleen aan jezelf denkt. Het gaat erom dat je óók aan jezelf denkt. Er zijn meer mensen zoals jij, die voor zichzelf mogen kiezen. We werken samen om vertrouwen op te bouwen, we pellen als het ware de lagen van jouw ui af om dichter bij jezelf te komen. 

Als ik jou een toverstaf zou geven waarmee je met een zwaai kan kiezen voor jezelf en daadwerkelijk effect gaat maken, hoe zou je leven er dan uitzien? Hoe zou jij je dan voelen? 

Zou je bijvoorbeeld niet zoveel meer gaan nadenken en meer rust gaan ervaren? Zou je het durven om een bewuste keuze te maken om meer tijd voor jezelf in te plannen? Durf je de stap te zetten om volop te genieten van het leven? Om vol energie te kiezen voor een betekenisvolle missie om impact te gaan maken? Stap dan bij mij binnen voor een kennismakingsgesprek.

Laura Weijers coaching
Laura Weijers coaching

Ik heb zelf een persoonlijke ontwikkelingsreis doorgemaakt. En eerlijk gezegd, dit proces gaat nog steeds door. Bij mij zijn er al vele lagen van de ui afgepeld. 

Ik denk dat een groot probleem voor veel mensen is dat zij zichzelf niet accepteren en vanuit die afwijzing van zichzelf ook verkeerde keuzes maken in het leven. Hierdoor doe je niet wat werkelijk bij je past, je staat niet achter wat je werkelijk belangrijk vindt en geeft de prioriteit aan korte termijn geluk, dat je wilt ervaren om de pijn niet te hoeven voelen. Dan kies je er eerder voor om dingen te doen die niet bijdragen aan jouw innerlijk geluk, maar ook niet aan een mooiere wereld. 

Ik geloof dat wij allemaal verbonden zijn met de natuur. We zijn natuur, maar daar staan we heel ver van af.

Je mag jezelf nog beter leren kennen, jezelf omarmen en vanuit heelheid jezelf kunnen inzetten voor een mooiere wereld en echt doen wat bij jou past. Dat vind ik heel belangrijk en door dat proces ben ik zelf ook gegaan. Ik kocht vroeger alles wat los en vast zat, omdat ik eigenlijk zo ongelukkig was. Daarmee was ik altijd op zoek naar korte termijn geluk.

Eén van mijn eigen belangrijkste levenslessen is om mijzelf te mogen ontdekken. Om te ontdekken wie ik ben en wat mij werkelijk gelukkig maakt en daar ook vervolgens naar te handelen. Dat heeft mij meer rust, tevredenheid en geluk gebracht. Dit gun ik jou ook.

Jarenlang vond ik mijzelf niet goed genoeg, er kwamen gedachten bij mij op als: ‘Wie kan ik nou helpen?’ en: ‘anderen zijn beter dan ik’. Ik bleef mezelf tegenhouden, ondanks dat ik vaak mooie feedback kreeg van anderen dat ik hen goed had geholpen in hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Zo kreeg ik terug van een dame dat mijn begeleiding voor haar een zegen was. Zelf voelde ik dit niet zo. Ik was niet goed genoeg.

Daarmee ben ik toen aan de slag gegaan, om mezelf te accepteren als een goede coach. En tegelijkertijd mag ik me altijd verder blijven ontwikkelen.

Jij bent zelf de grootste saboteur in je eigen persoonlijke ontwikkeling.  Daarom ga ik met jou in gesprek om met een maatwerk pakket te bekijken met welke methode we samen naar jouw kern kunnen gaan. Laten we samen die ui afpellen naar jouw impactvolle leven.

Laura Weijers coaching
 1. Mijn eerste knuffel was Alfred Jodocus Kwak. Als ik hem zag, zag ik mezelf. Eerlijk, bezig met het welzijn van anderen, nieuwsgierig en het stellen van veel vragen vooral Waarom? Op mijn vijfentwintigste ontmoette ik mijn levenspartner. En rara wat is zijn achternaam? Quak! Sinds 2015 mag ik mijzelf ook Quak noemen. Het cirkeltje is rond.

 2. In 2006 won ik het Beste Schoolkrant Interview van Nederland, toegekend door Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam, Sponsor Trouw. Daar werd mijn talent om anderen op hun gemak te stellen en goede vragen te stellen beloond.

 3. Vroeger had ik een megavolle kledingkast met wel 155 kledingstuks. Sinds 2020 heb ik een overzichtelijke Capsule Wardrobe kast met, jawel, 45 kledingstukken. Minder kleding, meer mijzelf. Hierdoor ervaar ik rust en voel me mooi en fijn bij de kleren die ik draag.

 4. Ik ben een minimalist. “Minimalisme gaat over de essentie, over dat wat écht belangrijk is in jouw leven. Door het overtollige te verwijderen, blijft er meer ruimte over voor rust, vrijheid en geluk.” – Growththinkers. Zo heb ik samen met mijn partner het hele huis geminimaliseerd. Van kleding tot aan keukenspullen, van boeken tot aan emotionele spullen. De essentie is overgebleven. Dit is één van de aspecten waardoor ik mijn ecologische voetafdruk verklein.

 5. Wat mij heel erg heeft geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling is dat ik op mijn zeventiende in aanraking kwam met yoga en zenmeditatie. Daar leerde ik in stilte belangrijke tools om om te gaan met het leven. Ik ervaarde dat als ik helemaal onrustig werd tijdens de zenmeditatie ik rust vond bij mijn ademhaling in mijn lichaam. Ik leerde dat alles over gaat en ik het aankon. Sterker worden door te accepteren wat er is.

Laura Weijers coaching

WETENSWAARDIGHEDEN
OVER MIJ & OPLEIDINGEN

 

 • Erkende coachingsopleiding NOBCO  EQA diploma - ICM

 • Master Leren en ontwikkelen (HRD)- Webster University           

 • Master Sociologie: Arbeid, Organisatie en Management - Erasmus Universiteit Rotterdam

 • Bachelor Sociologie - Universiteit van Amsterdam

 • En allerlei cursussen en trajecten op het gebied  van persoonlijke ontwikkeling
   

Lees meer over mijn ervaring en gevolgde opleidingen op LinkedIn

OPLEIDINGEN


Heb je een vraag of wil je iets met me delen?

Stuur me een berichtje via het contactformulier!

Ik reageer binnen 2 werkdagen.

Dank je wel voor je berichtje!

Volgen we elkaar al op instagram?
 

Hieronder een overzicht van mijn meest recente posts, volg mij op @lauraweijerscoaching 

bottom of page