top of page

HI!
IK BEN LAURA

Het begeleiden van mensen naar een leven waarin hun relatie met zichzelf de beste relatie in hun leven is is mijn missie. En nee, dat is niet egoïstisch.

Het gaat er namelijk niet om dat je alleen aan jezelf denkt. Het gaat erom dat je óók aan jezelf denkt. Eerbied voor alles wat leeft, groeit en bloeit. Meer liefde voor jezelf, meer liefde voor anderen en meer liefde voor moeder Aarde.

Sinds 2014 begeleid ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Ik voel me helemaal op mijn plek in deze rol waarin ik anderen kan begeleiden.

Dat is wel eens anders geweest.

LauraWeijers-nov2022-12.jpg
LauraWeijers-nov2022-5.jpg

Op de middelbare school werd ik ook wel “zuster Laura” genoemd omdat ik veel bezig was met de problemen van een ander. Terwijl ik anderen hielp ging ik weg bij mezelf. Toen hielp ik de ander nog niet vanuit mijn eigen heelheid.


Eén van mijn belangrijkste levenslessen is geweest: het ontdekken van mijzelf. Ontdekken wie ik ben en wat mij werkelijk gelukkig maakt. En daar ook vervolgens naar handelen.
In plaats van me te richten op de problemen van een ander én weg te gaan bij mezelf, heb ik geleerd me te verbinden met anderen en in verbinding met mijzelf te blijven. Dat heeft mij meer rust, tevredenheid en geluk gebracht.


Als coach is het heel belangrijk om nieuwsgierig te zijn én dat ben ik als geen ander! Vroeger noemde de basisschooljuf mij al Aagje en later kwam uit meerdere kwaliteitentesten naar voren dat nieuwsgierigheid mijn grootste kwaliteit is. Nieuwsgierig en intuïtie zijn bij mij heel sterk. Dat hoort de grondhouding van een coach te zijn. Mede daarom dat het mij ook zo natuurlijk afgaat.


Maar dat ik een hele goede coach ben heb ik lang niet geloofd.

Ik heb in het verleden weerstand gevoeld tegen het inzetten van mijn kwaliteiten op de manier die werkelijk bij mij past. Ik voelde al zo rond de zesentwintig à zeventwintig jaar dat ik was gemaakt om mensen te coachen. Dit kwam ook toen naar voren in de loopbaantraining gebaseerd op de biografische methode. Mijn zelfbeeld en het beeld dat ik had over het coachingsvak zorgde ervoor dat ik het vermeed en mijn werkelijke potentie geen ruimte gaf. Pas sinds 2022 klopt het als ik zeg: “Ik ben een geboren coach!”. 


Ik ben zelf mijn grootste saboteur geweest. Want wanneer was ik goed genoeg als coach? Mijn omgeving reageerde altijd heel positief op mijn coaching, zoals de e-mails die ik ontving van mijn coachees “Ik wil je langs deze weg nog eens heel hartelijk danken voor je coaching + feedback in de loopbaantraining! Wat een zegen voor mij dat jij er bij was.” Ik zag ook het effect dat ik had bij degenen die ik coachte. “Dit doe je zo natuurlijk”. 


Mijn zelfbeeld zat me in de weg. Mijn gebrek aan zelfvertrouwen.

LauraWeijers-nov2022-37.jpg

Mijn onzekerheid is een pijn die al bij mij hoort sinds de basisschool. Het is een onderdeel van me. Mijn supervisor vroeg welke functie deze pijn voor mij heeft. Ik moest even denken en herinnerde mij een stukje uit het boek van Ien van der Pol waarin ze schreef dat je als coach van je succes mag genieten met de nodige nederigheid die voorkomt dat je naast je schoenen gaat lopen. Dat was het! Mijn onzekerheid helpt mij nederig te blijven.

Door het te beschouwen van wat er was, door te accepteren dat de onzekerheid bij mij hoort en de functie ervan te omarmen loste het weer op en kon ik in heelheid verder.


Ik zet mijzelf als een puur instrument in voor de groei van andere vrouwen. Ik voel me vrij om mezelf te zijn. Ik ben echt en oprecht. Hierdoor voelen anderen ook de ruimte om zichzelf te zijn. Ik wil de ander echt begrijpen waardoor ik een scherp luisteraar ben. Doordat ik de ander echt wil begrijpen stel ik de juiste vragen om dichter bij de kern te komen. Ik heb het vermogen om mensen aan het praten te krijgen en de juiste vragen te stellen waardoor er meer helderheid komt. Niemand is perfect. Door kwetsbaar te mogen zijn en je ook zo op te stellen ben je krachtig. Door mijn authenticiteit voelen anderen de ruimte om ook vrij te zijn. Dan pas kan je samen stappen zetten en écht leren. 


Je kan van mij als coach verwachten dat ik jou nieuwsgierig, eerlijk, liefdevol en confronterend in dit proces begeleid.


Alles mag er zijn. Het is zoals het is.

WETENSWAARDIGHEDEN OVER MIJ

  1. Mijn eerste knuffel was Alfred Jodocus Kwak. Als ik hem zag, zag ik mezelf. Eerlijk, bezig met het welzijn van anderen, nieuwsgierig en het stellen van veel vragen vooral Waarom? Op mijn vijfentwintigste ontmoette ik mijn levenspartner. En rara wat is zijn achternaam? Quak! Sinds 2015 mag ik mijzelf ook Quak noemen. Het cirkeltje is rond.

  2. In 2006 won ik het Beste Schoolkrant Interview van Nederland, toegekend door Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam, Sponsor Trouw. Daar werd mijn talent om anderen op hun gemak te stellen en goede vragen te stellen beloond.

  3. Vroeger had ik een megavolle kledingkast met wel 155 kledingstuks. Sinds 2020 heb ik een overzichtelijke Capsule Wardrobe kast met, jawel, 45 kledingstukken. Minder kleding, meer mijzelf. Hierdoor ervaar ik rust en voel me mooi en fijn bij de kleren die ik draag.

  4. Ik ben een minimalist. “Minimalisme gaat over de essentie, over dat wat écht belangrijk is in jouw leven. Door het overtollige te verwijderen, blijft er meer ruimte over voor rust, vrijheid en geluk.” – Growththinkers. Zo heb ik samen met mijn partner het hele huis geminimaliseerd. Van kleding tot aan keukenspullen, van boeken tot aan emotionele spullen. De essentie is overgebleven. Dit is één van de aspecten waardoor ik mijn ecologische voetafdruk verklein.

  5. Wat mij heel erg heeft geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling is dat ik op mijn zeventiende in aanraking kwam met yoga en zenmeditatie. Daar leerde ik in stilte belangrijke tools om om te gaan met het leven. Ik ervaarde dat als ik helemaal onrustig werd tijdens de zenmeditatie ik rust vond bij mijn ademhaling in mijn lichaam. Ik leerde dat alles over gaat en ik het aankon. Sterker worden door te accepteren wat er is.

LauraWeijers-nov2022-25.jpg

OPLEIDINGEN


  • Erkende coachingsopleiding NOBCO  EQA diploma - ICM

  • Master Leren en ontwikkelen (HRD)- Webster University                                

  • Master Sociologie: Arbeid, Organisatie en Management - Erasmus Universiteit Rotterdam

  • Bachelor Sociologie - Universiteit van Amsterdam

  • En allerlei cursussen en trajecten op het gebied  van persoonlijke ontwikkeling

Lees meer over mijn ervaring en gevolgde opleidingen op LinkedIn

bottom of page